top of page
‘Kinesisk litteratur i 3.000 år’ med Peter Damgaard og Anne Wedell-Wedellsborg. Gads forlag
‘Kinesisk litteratur i 3.000 år’ med Peter Damgaard og Anne Wedell-Wedellsborg. Gads forlag

man. 18. mar.

|

Vangsgaards Antikvariat

‘Kinesisk litteratur i 3.000 år’ med Peter Damgaard og Anne Wedell-Wedellsborg. Gads forlag

Kinesisk litteratur i 3000 år er antologi, litteraturhistorie og opslagsværk i ét og præsenterer mesterværker fra oldtidens forfattere til samtidsaktuelle Yu Hua, Yan Lianke og Cixin Liu. Tekster og emner, der også i dag præger det kinesiske samfund.

Tilmeldingen er lukket
Se andre events

Tid og sted

18. mar. 2024, 18.30 – 19.00

Vangsgaards Antikvariat, Fiolstræde 34, 1171 København, Danmark

Om arrangementet

3000 år. Så langt strækker Kinas litteraturhistorie sig tilbage i tiden. Tekster af Konfucius, Zhuangzi og Sima Qian udgør det klassiske fundament, som senere forfattere skriver sig ind i. Generationer af kinesere har siden læst formfuldendte vers om natur og kærlighed, sære dyre- og spøgelseshistorier, frivole sædeskildringer, moraliserende noveller og omfangsrige romaner. 

Tekster og emner, der også i dag præger det kinesiske samfund.  Kinesisk litteratur i 3000 år er antologi, litteraturhistorie og opslagsværk i ét og præsenterer mesterværker fra oldtidens forfattere til samtidsaktuelle Yu Hua, Yan Lianke og Cixin Liu. Værkerne kan læses alene eller i sammenhæng med bogens introduktioner, så læseren kan gå på opdagelse i Kinas righoldige litteraturhistorie – og lade sig inspirere til at søge endnu længere ind i det kinesiske skatkammer.  

Peter Damgaard er ph.d. i kinesisk litteratur, oversætter og ekstern lektor ved Københavns Universitet. Anne Wedell-Wedellsborg er professor emerita i Kinastudier ved Aarhus Universitet.  

Varighed: Mellem 45 min. og 60 min.  

Der serveres et gratis glas vin, vand eller sodavand til arrangementet.  

Adresse: Fiolstræde 34-36, 1171 København K, Denmark

Del dette event

bottom of page