top of page
Frederik Stjernfelt fortæller om udgivelsen 'Alkymist i lænker', Gyldendals forlag
Frederik Stjernfelt fortæller om udgivelsen 'Alkymist i lænker', Gyldendals forlag

man. 20. nov.

|

Vangsgaards Antikvariat

Frederik Stjernfelt fortæller om udgivelsen 'Alkymist i lænker', Gyldendals forlag

'Alkymist i lænker' er en skildring af Dippels hæsblæsende liv, der aldrig før har været grundigt beskrevet på dansk. Bogen udkommer 10. august 2023 på 350-årsdagen for Johann Konrad Dippels fødsel.

Tilmeldingen er lukket
Se andre events

Tid og sted

20. nov. 2023, 18.30 – 19.30

Vangsgaards Antikvariat, Fiolstræde 34, 1171 København, Danmark

Om arrangementet

Johann Konrad Dippel var en eventyrlig skikkelse: pietist, mystiker, alkymist, fritænker, oplyser, provokatør – og bestseller. Hans skrifter om både teologi, lægevidenskab og filosofi og hans provokerende pamfletter gjorde ham berømt over landegrænserne.

I de første årtier af 1700-tallet levede han et omflakkende liv i Nordeuropa og måtte ofte flygte eller blev forvist for sine synspunkter. Flere gange blev han smidt i fængsel og hans skrifter brændt.

I 1719 var han i Altona – dengang det danske riges næststørste by – for at gøre guld. Så blev der rejst en sag imod ham, der endte med livslang forvisning til Bornholm. I sagen stillede Dippel, der var en af Europas førende intellektuelle, op til kamp imod greveparret Reventlow, det mægtigste adelspar i Danmark-Norge.

Alkymist i lænker udforsker sagens detaljer som midtpunkt i en skildring af Dippels hæsblæsende liv, der aldrig før har været grundigt beskrevet på dansk. Bogen udkommer 10. august 2023 på 350-årsdagen for Johann Konrad Dippels fødsel.

Varighed: Mellem 45 min. og 60 min.

Der serveres et gratis glas vin, vand eller sodavand til arrangementet.

Adresse:

Fiolstræde 34-36,

1171 København K,

Denmark

Del dette event

bottom of page