Arrangementer, København

Kommende arrangementer

Klik her og ser det fulde program i København

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere arrangementer

 Ons. 1.2.2012, 17-18.

Privattryk - hvad er det for noget?

I dag er det en type bøger, der nærmest er forsvundet; men for en menneskealder siden sendte landets trykkerier - som regel i forbindelse med jul og nytår - små tryk ud til kunderne for at vise, hvad man formåede af typografi og tryk. Der blev kælet for sagerne - og privattrykkene fik en del samlere til at hjemsøge trykkerierne for at erhverve de smukke tryk.
Den 1. februar kl. 17 vil en af de, der stadig har privattryk som samleområde, fortælle om fascinationen. Om typografien, om de mennesker, der stod bag de små stykker kunsthåndværk - og hvorfor privattrykkene er en lille, men væsentlig del af dansk boghistorie i det tyvende århundrede. Fordi de også blev brugt som eksperimenterende værksted, hvor skæve ideer kunne prøves af - og måske finde vej til den almindelige bogproduktion. Og dagens foredragsholder vil derfor også slå et slag for, at det er på tide at få fæstnet historien om dansk boghåndværk i det tyvende århundrede i en bog, der kan supplere Lauritz Nielsens gamle standardværk, "Den danske Bog" fra 1941.
Dagens gæst er Henrik Højgaard Sejerkilde fra Herning. Han er journalist og forfatter til flere artikler og bøger om boghistoriske emner

Som altid er arrangementet gratis, og der vil blive serveret lidt til ganen.

Vel mødt!


 

 

10. december 2011, 13.00 -

Ølekspert hos Vangsgaards

Vangsgaards Store Bogudsalg, Rådhuspladsen 45, København

Nu er der endnu en gang mulighed for at møde hele Danmarks elskede ølekspert, Carsten Berthelsen.

Han vil i muntre vendinger orientere høj og lav om juleøllets velsignelser - og der vil naturligvis være mulighed for at prøvesmage tre skønne øl: Gouden Carolus, Fullers Golden Pride samt Scaldis Noël. Desuden vil der være mulighed for at købe signerede eksemplarer af hans bog, "24 øl du skal smage, før det bliver jul."

Arrangementet er gratis og finder sted lørdag d. 10. december kl. 13.00 i Vangsgaards Store Bogudsalg, Rådhuspladsen 45 i København.

11. november 2011 16:00-17:00

Bogscene med lydkunstner

Vangsgaards Store Bogudsalg, Rådhuspladsen 45, København

Mandag d. 5. december tager Vangsgaards Store Bogudsalg på Rådhuspladsen i København hul på julemåneden med indvielsen af vores eventyrlige nye scenerum "Bogklokken." Husets nye bogscene er helt bogstaveligt bygget af lutter bøger og matcher dermed flot den store bogsøjle, som allerede tårner sig op bag disken i butikken. Se scenen HER

Første navn på Bogscenen bliver lydkunstneren Jørgen Teller, der kan opleves mandag og tirsdag d. 5. og 6. december kl. 11-15 med sine SoUNDPORTRAITS - en serie af nordiske lydportrætter med stop i Malmø, Tromsø og København, december-januar 2011/12. Fra scenen optager han også lydportrætter på stedet.

Jørgen Teller begyndte at arbejde med lydportrætter i 1999 og arbejder med et lydbillede på ca. 3 miniutter, som indenfor 30 minutter kan brændes på en CD til den portrætterede. Kunstformen er en lydmæssig pendant til gade-tegnernes portrætarbejde, som man bl.a. kender fra Strøget i København og gaderne omkring Montmartre i Paris.

Folk spørger ofte, om lydportrætter ligner. Det er et åbent spørgsmål. Kom og døm selv. Arrangementet er gratis - også lydportrætterne, og butikken bugner som altid med masser af spændende nye og antikvariske bøger.

Kig forbi,
eller book en tid til gratis portræt hos kunstneren selv: jorgenteller@gmail.com, +45 6134 0610

Med venlig hilsen,
Vangsgaards Store Bogudsalg.
Rådhuspladsen 45, København.

Guidet fælles læsning


Vangsgaards Bogudsalg (Galleriet), Rådhuspladsen 45, København

I anledning af København Læser-festivalen inviteres du til at opleve 'guidet fælles læsning'. Kathrine Kraglund fortæller om Læseforeningens aktiviteter og om, hvordan man som frivillig kan være med til at starte en såkaldt læserevolution

Der vil også være mulighed for at deltage i en live læsegruppe ud fra princippet om guidet fælles læsning. En af de vigtigste ingredienser i denne form for læsning er at skabe rum for oplevelse af og refleksion over litteraturen.

Kom og lad dig inspirere! - og bliv klogere på frivilligt arbejde med læsning og Læseforeningen.

Vi sørger for hjemmebagt kage og en kop varm kaffe!

NB: Deltagerantal: 10!

9. november 2011 17:00-18:00

Onsdagssalon om Søren Ulrik Thomsens forfatterskab; i anledning af kbh læser er lektor Sune Auken gæst i Vangsgaards Onsdagssalon - og du er velkommen.

Sune Auken giver sine bud på, hvilke temaer Søren Ulrik Thomsens digte kredser om og værkets særlige mønstre og sammenhænge. Måske er også du nysgerrig efter at vide, hvordan forfatterskabet har udviklet sig gennem årene?

31. august 2011 17:00-18:00

Onsdagssalon med Arild Batzer
Vangsgaards Antikvariat, Fiolstræde 34, København

Arild Batzer har i mere end tyve år udgivet bøger under mottoet: En god forlægger vælger de bøger, han selv vil læse. Det har gennem årene vist sig at være et godt udgangspunkt, for BATZER & CO har udgivet mange store forfattere vel at mærke før de blev kendte.

I Vangsgaards Bogudsalg på Rådhuspladsen har vi eksempelvis flere
titler af norske Per Petterson, der vandt Nordisk Råds Litteraturpris i
2009, og som vores kunder elsker at læse! Og hvem nød ikke tyske Judith Hermanns novellesamling Alice, der udkom tidligere i år og fik fantastiske anmeldelser? Også nobelprisvinderne Imre Kertész og Herta Müller er udkommet hos Arild Batzer.

Med sikker sans for kvalitetslitteratur har Arild Batzer skabt en succesfuld virksomhed og samtidig gjort sin yndlingsbeskæftigelse til sit levebrød.

Hvordan gør han? Hvad driver ham? Kom og hør historien om succes-
forlaget BATZER & CO, når Arild Batzer er gæst i onsdagssalonen, onsdag d. 31/8 2011 kl. 17, pejsestuen.

20. april 2011.


Ejler Nyhavn & Tage Aille Borges, kl. 17-18 i pejsestuen
Vangsgaards Antikvariat, Fiolstræde 34

Ejler og Tage kommer på besøg, fortæller om - og læser op fra deres fælles værk, '101 litterære postkort eftersendte replikker' (2010). Tage vil desuden læse fra sine seneste værker, 'ERRATA, 1: Praksis, en genealogisk manøvre', og tekstsamlingen, 'Primære erhverv' (begge 2011). Endelig har Ejler netop udgivet et digtværk, 'Sofa Ode Strofer', som vi får lov at høre om og fra.